Mujeres sacerdotes. La historia a su favor

 

Onofre Vento, membre del Grup cristià del dissabte ens envia aquesta ressenya d´un article de Juan José Tamayo publicat per religiodigital.

Juan José Tamayo: “Mujeres sacerdotes. La historia a su favor”

https://www.religiondigital.org/el_blog_de_juan_jose_tamayo/Mujeres-sacerdotes-historia-favor_7_2235746416.html

En este article el professor i teòleg Juan José Tamayo aborda una qüestió actual i polèmica en l’Església: EL SACERDOCI DE LES DONES. En diverses ocasions s’ha pronunciat sobre el tema, una vegada més ho fa amb el seu estil clar i concís.

“Durant els últims trenta anys han aparegut nombrosos documents i declaracions de teòlegs i teòlogues…. moviments cristians… inclús de bisbes i o cardenals de l’Església catòlica demanant l’accés de les dones al sacerdoci. En eixos documents es considera l’exclusió femenina del ministeri sacerdotal com una discriminació de gènere.”

Però insistentment, “l’alt magisteri eclesiàstic respon negativament a esta reivindicació, recolzant-se en dos arguments: l’un teològicobíblic i l’altre històric…”

Cal dir amb rotunditat que “esta opinió és desmentida pels historiadors i per no pocs i poques exegetes del Nou Testament, que han estudiat el tema amb profunditat. Per tal motiu careix de rigor científic i no pot constituir el fonament de la normativa actual sobre el tema.”

I per tal de ratificar esta afirmació, aporta nombrosos testimonis històrics que fan palès com en els primers segles, fins i tot ja entrat el s. VI, les dones exerciren la funció sacerdotal al si de l’Església.

Finalitza l’article plantejant una qüestió: “Jo pregunte: qui són el papa, els cardenals i bisbes, inclòs qui som  els teòlegs, per a jutjar sobre el valor de les investigacions històriques?   La veritable raó del rebuig són els plantejaments  de teologia patriarcals.”

Onofre Vento