L’ASSOCIACIÓ JOSEP CLIMENT

Mª Dolors i jo vam estar a Castelló de la Plana diumenge de Pentecosta passat per rebre, em nom del Grup Cristià del Dissabte, el premi que  l’Associació Josep Climent ha atorgat enguany al nostre Grup: l’Honor Pentecosta.

L’acte va tindre lloc, com és habitual, a la Cocatedral de Santa Maria en acabar la Missa d’Onze. És evident que el dia d’entrega és significatiu puix que el do de llengües que rebé l’Església naixent ens autoritza i obliga a predicar a casdascú en la llengua del seu país. “Comunió d’església i llengua” n’és la conseqüència, tal com diu el subtítol de la revista Pentecosta editada també per l’Associació.

Però el lloc i l’hora no ho són menys, de significatius, per tal com l’Associació va nàixer de i per la Missa d’Onze en valencià i segueix celebrant-la amb una preparació acuradíssima en tots els aspectes, incloent-hi un cor capaç d’entonar encertadament i melodiosa càntics no gens fàcils ni coneguts amb la poderosa ajuda d’un orgue de tubs que omple de llum espiritual l’espaiosa nau de Santa Maria.

Si ja és digne d’admiració que un grup no tan nombrós com ho és l’Associació Josep Climent puga dur endavant durant tant de temps tanta activitat com es pot veure a la seua web https://www.josepcliment.org, encara ho és més si sabem que manca per complet de recolzament institucional a la diòcesi.

Acabat l’acte de concessió ens van convidar a dinar i tinguérem oportunitat de compartir un temps molt agradable amb una quinzena de membres de l’Associació. No tots pogueren vindre per diverses raons, entre ells el President Guillem Badenes a qui des d’ací desitgem una prompta recuperació i agraïm la concessió de l’Honor Pentecosta.

Ara ja sabem que tenim un bon grapat d’amics a Castelló de la Plana. Uns amics tan generosos com per donar-nos un diploma que diu:

Perquè vau nàixer al servei dels pobres,

per renovar l’església,

amb la força de l’Esperit,

alliberant-la de tota idolatria

al país que tant estimeu.

 

Qui tinga  ocasió d’anar a Missa d’Onze, que no ho dubte: segur que li agradarà tant com a nosaltres (la Missa i la gent)!

PD: la laudatio del Grup es troba en https://josepcliment.org/sites/default/files/2023-05/Laudatio.pdf