TAMBÉ NOSALTRES ESTEM INDIGNATS

TAMBÉ NOSALTRES ESTEM INDIGNATS

Comunicació del Grup de Rectors del Dissabte als joves del 15 de Maig

 També nosaltres estem indignats i ens alegrem amb la vostra indignació. Ens alegrem de l’ampla i ràpida resposta que tots heu donat amb les mobilitzacions que, des del 15 de Maig, s’estan produint. De veres ens ompli d’admiració i esperança. Ens ompli de goig comprovar l’alt nivell de civisme i l’opció no-violenta de les vostres actuacions. Tota una lliçó per a la nostra societat. I ens ompli igualment d’esperança assistir a les Assemblees en la plaça, plena de joves de gom a gom, i comprovar el respecte a tothom i el debat lliure i profund de les principals qüestions, així com de les propostes que es fan.

 També nosaltres estem indignats per la situació actual de la nostra societat i de moltes actuacions de l’Església. Cal que reaccionem tots plegats. Per això, a febrer de 2011 en el nostre document titulat: “REGENERAR LA VIDA PÚBLICA I DIGNIFICAR ÈTICAMENT LA POLÍTICA”, demanàvem a la ciutadania que “es comprometa, cada vegada més, a enfortir la societat civil, que sembla tan atrofiada i adormida. Només amb una major participació i protagonisme de totes i tots en la vida social, cultural, econòmica i política, podrem respondre amb més cohesió, solidaritat i harmonia als reptes que la nostra societat ens planteja”.

És necessari i urgent l’esforç de tots fins a fer realitat una veritable democràcia on no tinguen cabuda la corrupció ni la mentida política. I ací sou vosaltres, els joves d’avui, els qui teniu un treball a fer i una responsabilitat totalment irreemplaçables. El que deixeu de fer, no ho farà ningú per vosaltres. Avant! I tots a l’una!

 València, 21 de maig de 2011

                                                                    Grup de Rectors del Dissabte